Nyheter
Årets IT-norrbottning och Årets IT-organisation 2019

2019-05-21

Årets IT-norrbottning och Årets IT-organisation 2019

Kategori: Nyheter

https://www.agio.se/wp-content/uploads/2019/05/LBA-logga-e1558450021260-1024×557.jpeg

Idag hölls Luleå Business Awards där vinnarna av Årets IT-norrbottning och Årets IT-organisation presenterades. Agio var självklart på plats för att dela ut priserna som görs i samarbete med Dataföreningen i Norrbotten.

Prisutdelare och representant för Agio System och Kompetens var Helena Winther. Dataföreningen i Norrbotten representerades av vice ordförande Evelina Rydeker.

Vinnarna för 2019 är:

Årets IT-norrbottning – Agneta Hedenström, Digital utvecklare Luleå kommun

Motiveringen lyder:

“- Agnetas engagemang för att digitalisera grundskolan i kombination med hennes engagemang för en jämställd IT- och teknikbransch gör henne till en stark förebild och IT-profil i Norrbotten.”

“- Agneta brinner för att utveckla IT i grundskolan och för att öka ungdomars intresse för ny teknik. Med programmering som ett naturligt verktyg i skolans alla ämnen ger hon killar och tjejer samma förutsättningar att upptäcka möjligheterna med IT, vilket också främjar en långsiktig jämställd kompetensförsörjning och utveckling inom IT-branschen och samhället.”

Årets IT-organisation – Exeri

Motiveringen lyder:

“- Exeri är en förebild i norrbottnisk innovations- och entreprenörsanda och har goda förutsättningar att bli ännu en stark bärare av Norrbottens varumärke både nationellt och internationellt.”

“- Exeri har med nytänkande och innovation utvecklat teknik för att snabbt upptäcka och lokalisera fel i elnätet men också att förutsäga underhållsbehov. Med smarta sensorer, intelligenta agenter och AI löser man en viktig samhällsutmaning då man möjliggör säkrare och stabilare elförsörjning.”